недеља, 17. април 2011.

12. Dvanaesta nedelja trudnoće

Ako ste dosad imali mučnine, to bi sada polako trebalo da prestaje. Neke trudnice u ovom periodu imaju burne snove i uopšte u toku trudnoće sanjaju dosta.
Ako ste u radnom odnosu trebalo bi da kažete šefu za vašu trudnoću, ako već niste. Najbolje da to bude nakon prvog tromesečja, jer se tad završava kritični period, kada se najčešće dešavaju pobačaji. Ipak neke žene ne žele da čekaju toliko, jer žele to da podele ili pak imaju vidljive simptome u vidu mučnina i sl. Možda je sad vreme da počnete da razmišljate o bolovanju. Ako ste još na svom radnom mestu nek vam pri ruci bude flašica sa vodom da ne bi došlo do dehidracije. Trebalo bi da imate i nešto za grickanje uz sebe. Osim toga za vas je sad važno da nosite udobnu odeću.
Sa partnerom bi trebalo da se dogovorite, da li želite da saznate pol vaše bebe. Treba razmotriti prednosti i nedostatke tog saznanja. Prednost je recimo što možete unapred da odlučite koje ime ćete dati detetu, možete da pripremite starije dete da zna da li će dobiti brata ili sestru, zatim možete da kupite neke stvari za bebu unapred itd. Ultrazvučnim pregledom je moguće odrediti (videti) pol deteta, mada se nekad dešavaju i greške u odredjivanju pola. Neki roditelji ne žele saznati pol deteta pre rodjenja, već žele da to bude iznenadjenje. Bilo kako bilo, to je vaša odluka.
Beba je sad gotovo potpuno formirana i sve je teža. Nastavlja da raste i razvija se. Beba je sad velika kao kivi.

1 коментар:

  1. Ta mala beba kao kivi biće radost savesnim i dobrim roditeljima.

    Odlični su tekstovi o nedeljama trudnoće na Vašem sajtu.

    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши